Lažne vijesti o Vuksanović-Stanković, Raduloviću i hapšenju u Nikšiću

Redakcija CDT-ove platforme Raskrinkavanje zabilježila je tokom izbornog dana više dezinformacija od kojih je većina plasirana preko marginalnih portala iz Srbije Nacionalist i Naša borba.  

Ovi portali su prvo u subotu popodne plasirali lažnu vijest da je potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković pretučen i da je primljen u Urgentni centar što su nam iz Kliničkog centra Crne Gore demantovali, a isto je učinio i Vuković.  

Portal Nacionalist objavio je i lažnu vijest da su se kandidati za predsjednika Milo Đukanović i Draginja Vuksanović sastali u vili Gorica što su za Raskrinkavanje demantovali iz DPS-a i SDP-a.  

Nacionalist je objavio i lažnu vijest da su kandidatu za predsjednika Jovanu Raduloviću Jodžiru prijetili iz DPS-a i da „odustaje od izbora“. I Radulović je za Raskrinkavanje demantovao da su mu prijetili.  

Naša borba je objavila i da su u Nikšiću uhapšeni aktivisti DPS-a zbog navodne kupovine glasova, što su demantovali iz Uprave policije.  

Pored ovih objava koje je Raskrinkavanje razobličilo ovi portali su obajvili i pomalo komičnu „vijest“ da je Đukanović u vili Gorica organizovao zabavu na kojoj pjeva Jadranka Barjaktarović, što je prenio i IN4S.  

Jelena Jovanović 
Izvršna urednica portala Raskrinkavanje.me