Nagrađeni radovi na temu ”30 godina od pada Berlinskog zida”

CDT je, u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u maju 2020. realizivao konkurs za mlade dizajnere na temu „30 godina od pada Berlinskog zida“. Na konkurs su se odazvali mladi dizajneri, studenti Fakulteta likovnih umjetnosti UCG, Arhitektonskog fakulteta UCG, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran i Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica. Nagrade za najbolje radove predstavljane su na izložbi koja je održana krajem decembra.

Žiri koji su činili Ana Matić (predsjednica), Zdravko Beli Delibašić i Tatjana Koprivica odlučili su da nagrade pripadnu sljedećim učesnicima:

I nagrada: Aleksandra Drecun (studentkinja FLU, UCG), za rad „Jugoslavija“;

II nagrada: Jovana Mugoša (ilustratorka i grafička dizajnerka), za rad „Duality“;

III nagrada: Ana Mitrović (studentkinja FLU, UCG), za rad „Fall“

U znak sjećanja na pad Berlinskog zida i početak raspada Jugoslavije, CDT, sa partnerima iz šest zemalja Evropske Unije i Zapadnog Balkana, u okviru program “Evropa za građane – evropsko sjećanje”, uz podršku Evropske komisije, realizuje projekat “1989-2019: 30 godina od pada Berlinskog zida”.
U sklopu projekta pokrenut je javni dijalog o 1989. i njenim refleksijama na ujedinjenu Evropu i bivše jugoslovenske države.