Otvaranje izložbe „30 godina od pada Berlinskog zida“.

CDT je, u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, u decembru 2020. organizovao izložbu plakata na temu „30 godina od pada Berlinskog zida“.

 

Prethodno je, u maju 2020. Realizovan konkurs na koji su se odazvali mladi dizajneri, studenti Fakulteta likovnih umjetnosti UCG, Arhitektonskog fakulteta UCG, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran i Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica. CDT je uručio nagrade za prva tri osvojena mjesta.

U znak sjećanja na pad Berlinskog zida i početak raspada Jugoslavije, CDT, sa partnerima iz šest zemalja Evropske Unije i Zapadnog Balkana, u okviru program “Evropa za građane – evropsko sjećanje”, uz podršku Evropske komisije, realizuje projekat “1989-2019: 30 godina od pada Berlinskog zida”.
U sklopu projekta pokrenut je javni dijalog o 1989. i njenim refleksijama na ujedinjenu Evropu i bivše jugoslovenske države.

Kroz set različitih javnih događaja, tribina, predavanja, izložbi želimo da pokrenemo debatu o tome zašto se u bivšoj Jugoslaviji desilo spajanje nacionalnog i neonacionalistickog.
Cilj nam je da se kroz ovu našu akciju poveže što više ljudi i kroz otvoren dijalog da dodatni doprinos afirmaciji i razvoju evropskih vrijednosti.

Kako je izgledalo otvaranje izložbe pogledajte ovdje: