Fašističkim konceptima se moramo suprotstaviti

Fašističkim konceptima se moramo suprotstaviti

17/07/2018

Ukoliko crnogorsko društvo ne bude reagovalo kako treba, ukoliko Vlada Crne Gore bude reagovala samo deklarativno, samo izjavom ministra, a ne stvarnim činjenjem i sprečavanjem takvih pojava onda će koncepti Moljevića i Drljevića u Crnoj Gori postati realni, zaživjeti i dugoročno Crnoj Gori napraviti problem, kazao je za Antenu M direktor CDT-a Dragan Koprivica.

 

Koprivica je, povodom najave da će se u Herceg Novom služiti parastos četničkom vođi i ratnom zločincu Draži Mihailoviću, rekao:

“Ukoliko se svi zajednički toj pojavi ne budemo suprostavili, Crnoj Gori može da se vidi vrlo brzo kraj, odnosno da budem simboličan može proći isto kao i taj Draža Mihailović, kako je prošao na Zelengori, ili još gore Crnoj Gori se neće znati grob kao što se ne zna ni Draži Mihailoviću”.

CDT je prije nedavno objavio dokumentarni film “Borba Mare Bogdanove”, gdje autori zaključuju „Mi se ovim filmom suprotstavljamo, ne samo konzervativnim i nacionalističkim strujama u našoj zemlji, nego i tom nametnutom konceptu pomirenja kojim se relativizuje istorija. Naša obaveza je da nastavimo to raditi jer ako Crnoj Gori oduzmete antifašizam, od nje će ostati ništa“.