Za održive politike za Rome

Centar za romske inicijative, Građanska Alijansa, romska organizacija mladih ,,Phiren Amenca”, Centar za demokratsku tranziciju i Mladi Romi, potpisale su Memorandum o saradnji kako bi sprovodile projekat “Zajedno za uključivanje Roma i Egipćana kroz transparentne i održive javne politike”.

Projekatom, koji finansira Fondacija za otvoreno društvo iz Budimpešte, je planirano praćenje procesa uključivanja Roma i Egipćana u crnogorsko društvo, posebno u dijelu učinkovitosti dosadašnjih sprovedenih mjera, njihove transparentnosti, zatim transparentnosti budžetskih izdvajanja na lokalnom i nacionalnom nivou.

Članice koalicije će zagovarati povećanje izdvajanja budžetskih sredstava za programe namijenjene romskoj i egipćanskoj populaciji, povećanju transparentnosti, efikasniji rad institucija i organizacija, smanjenje potencijalne zloupotrebe fondova, kao i uključivanje mjera vezanih za Rome i Egipćane u sve nacionalne politike.

Kroz praćenje budžeta i sektora socijalne zaštite, obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja, doprinijeće se i utvrđivanju ključnih prepreka koje stoje na putu uspješnom uključivanju Roma i Egipćana u društvo.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Nakon sprovedenog istraživanja, članice koalicije će objaviti izvještaj sa preporukama za izmjenu politika i institucionalnih praksi u dijelu ukljičivanja Roma i Egipćana.